Tillbaka
meny

Systematiskt
kvalitetsarbete

Hur vi arbetar med att kvalitétssÀkra
vÄr undervisning

Alla som ingÄr i arbetslaget ska utifrÄn sina roller genomföra utbildningen i enlighet med de nationella mÄlen och undersöka vilka ÄtgÀrder som behöver vidtas för att förbÀttra utbildningen och dÀrmed öka mÄluppfyllelsen. Det arbetet sker systematiskt och kontinuerligt under verksamhetsÄret dÀr all form av utvÀrdering ska utgÄ frÄn ett tydligt barnperspektiv bland annat genom vÄra barnmöten. Barn och förÀldrar ska vara delaktiga i utvÀrdering och deras röster ska lyftas fram bland annat genom enkÀter och tillfÀllen för möten.

Processen börjar med att huvudmannen, Edda Förskola AB, faststĂ€ller Ă„rliga övergripande mĂ„l och riktlinjer baserat pĂ„ en analys och utvĂ€rdering av föregĂ„ende Ă„rs verksamhet och mĂ„luppfyllelse. Huvudmannen ser ocksĂ„ till att det finns tillrĂ€ckligt med resurser för verksamhetens Ă€ndamĂ„l. Alla medarbetare Ă€r aktivt involverade i det löpande systematiska arbetet som följer Ă„rshjulet hĂ€r nedan. 

Analysen Àr grunden för vÄra förbÀttringsomrÄden.

Det Àr analyserna av vÄrt eget arbete och undervisning som ligger till grund för vÄra förbÀttringsomrÄden. Genom att vÄra processer Àr stÀndigt i rörelse dÀr vi arbetar systematiskt efter vÄrt Ärshjul stannar vi ocksÄ regelbundet upp och reflekterar kring hur vi gÄr vidare i vÄr undervisning ofta tillsammans med barnen. Varför finns vÄr förskola Àr en viktig grundfrÄga i vÄrt arbete och att vi alla Àr införstÄdda med vilket syfte vi har och vad barnens utbildning ska innehÄlla. Sedan varierar vÄrt HUR beroende pÄ barngruppernas intressen och nyfikenhet samt vÄra olika förskolors organisation och förutsÀttningar. 

LÀs mer: 
https://www.skolverket.se/publikationsserier/allmanna-rad/2012/systematiskt-kvalitetsarbete—for-skolvasendet?id=2901

Feedback?

Va kul att du besöker oss! Har du möjlighet att lĂ€mna feedback till oss i hur vi kan göra vĂ„rt arbete bĂ€ttre? Vi hoppas att vi kan göra just din röst hörd. Du kan vara annonym om du önskar – Besök ”LĂ€mna synpunkter”.

Tack sĂ„ mycket för att du hjĂ€lper oss att bli bĂ€ttre”

Vi anvÀnder cookies!

Vi hoppas det Àr ok att kakor sparas automatiskt.  Vill du förhindra detta
Àndrar du instÀllningarna i din webblÀsare. Vi har googlat hur du gör det Ät dig.