meny

Edda
Bandstolen

En förskola med fokus pÄ det kompetenta barnet

PÄ Bandstolens förskola vÀrnar vi om de nyfikna och kompetenta barnen dÀr deras intressen och erfarenheter ligger till grund för vÄra gemensamma projekt.

I vÄr undervisning arbetar vi med pedagogisk dokumentation som verktyg. Genom att arbeta med detta kontinuerligt hjÀlper det oss att utveckla vÄr undervisning och  barnens utbildning. Genom den pedagogiska dokumentationen fÄr vi syn pÄ barnens intressen och nyfikenhetsfrÄgor i den undervisning vi bedriver pÄ förskolan. Det Àr viktigt för oss att barnen blir sedda och hörda och kÀnner sig trygga och trivs pÄ förskolan.

Kontakt

Bandstolens förskola har sina lokaler pÄ markplan i ett hyreshus med tillhörande utegÄrd och tÀta bussförbindelser i nÀromrÄdet. Lokalerna renoveras sommaren 2019. Förskolan bestÄr av tre avdelningar; röd, grön och lila.

Adress: BandstolsvÀgen 22-24 756 48 Uppsala

Rektor: MaryLuz Fjellner

Mail: edda.forskola@gmail.com

Avdelning Röd: 0703-590953

Avdelning Grön: 0703-590643

Avdelning Lila: 070-3590826

Öppettider: MĂ„ndag till fredag 6.30-17.00

En kreativ förskola

PÄ Bandstolen lÄter vi barnen utforska estetiska uttryckssÀtt i vÄr undervisning. Detta kan bland annat ske i vÄr ateljé dÀr det finns möjlighet att arbeta med mÄleri, olika former av kritor och fÀrgpennor. Barnen fÄr Àven möjlighet att arbeta med lera i vÄra ateljéer. Vi sorterar materialet efter fÀrg dÄ utgÄr vi frÄn regnbÄgens uppbyggnad. NÀr vi presenterar olika former av undervisning, detta sker bÄde i den planerade och den spontana undervisningen, tÀnker personalen pÄ att miljön ser inbjudande ut för barnen. Syftet Àr att vÀcka intresse och förundran.

Naturmaterial och Äterbruk Àr centrala delar hos oss pÄ Bandstolen. NÀr vi gÄr pÄ utflykt med barnen tar vi gÀrna med oss material in tillbaka till förskolan som vi torkar och barnen kan sedan utforska materialet i deras lek eller i vÄra ateljéer. Vi vill skapa en tidig medvetenhet hos barnen av vikten av att vÀrna om vÄr miljö dÀr barnen Àr kompetenta, delaktiga medborgare i samhÀllet och i vÄr omvÀrld.

Det Àr viktigt för oss att miljöerna Àr inspirerande för barnen och att de fÄngar barnens intressen. PÄ Bandstolen fÄr barnen möjlighet att arbeta med kreativt material, med kreativt material menar vi material som inte har nÄgot sÀrskilt syfte och material som kan förvandlas till flera olika ÀndamÄl i barnens lek. För oss pÄ Bandstolen Àr det viktigt att förskolans miljö ska komplettera hemmet, vi vill att barnen ska fÄ möjlighet att upptÀcka och utforska nya miljöer.

Vi lyssnar pÄ barnen
och ger dem möjligheter
att fÄ uttrycka sig pÄ
mÄnga olika sÀtt

VĂ„r mat

Happy Food Àr vÄr krav certifierade leverantör av mat. Vi tror att nÀrodlad och nÀringsrik mat ger en bra grund för hÀlsosamma vanor för barn.

Veckans matsedel kan du se nedan.

Vi som jobbar hÀr

Rektor: MaryLuz Fjellner

Köksansvarig: Madeleine Pennanen

Avdelning lila har plats för 21 barn med Äldrarna 4-5 Är.

Nada Alawi
Leg. förskollÀrare,
Specialitet: Matematik och Fysikaliska fenomen

Linnea Dahlén, barnskötare
Specialitet: Barn i behov av sÀrskilt stöd och TAKK (Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation)

Klara Sjölinder, TjÀnstledig Specialitet: Reggio Emilia filosofi och barns lÀrande och utveckling

Shynar Azif, vikarie Specialitet: Barn i behov av sÀrskilt stöd och barns sprÄkutveckling

Avdelning grön har plats för 18 barn med Äldrarna 3-4 Är.

Nataalia Hadad grundskollÀrare Specialitet: Bild och naturvetenskap

Seham Elmasri, barnskötare Specialitet: Barns sprÄkutveckling

Hala Husamldin, barnskötare Specialitet: Pedagogiska lÀrmiljöer

Illfrans Pierre, Leg förskollÀrare Specialitet: Barns utforskande och lÀrande

Avdelning röd har plats för 16 barn med Ă„ldrarna 1 – 3 Ă„r.

Gabrielle Roloff, leg. förskollÀrare
Specialitet: naturvetenskap och teknik och matematik

Sharmin Ahmad, vikarie Specialitet: De yngsta barnens lÀrande

Armani Klok, vikarie Specialitet: Barn i behov av sÀrskilt stöd

VĂ„r drivkraft
Àr att göra
skillnad för
varje barn

Vi hoppas det Àr ok att kakor sparas automatiskt.  Vill du förhindra detta
Àndrar du instÀllningarna i din webblÀsare. Vi har googlat hur du gör det Ät dig.